10.11.2010

Verden vil bedras...

Den "mystiske raketten" i artikkelen
VG slår i en artikkel i dag opp at det trolig har funnet sted en hemmelig rakettoppskytning utenfor
kysten av California. Hverken pentagon, NASA eller forsvarsdepartementet sier det vet om noen rakett. Heller ingen av de mange pilotene i området skal ha rapportert om noe oppskytning. VG er ikke alene om dette, da de har funnet saken hos CBS, som er like forbauset. Der kan du også se en flott video av dette "utrolige fenomenet" nederst i saken.

Men her må vi stikke fingeren i jorda og se på fakta. Dette er nok ikke noen rakett. Det er mer sansynlig ett fly i stor høyde som kommer fra bak horisonten og flyr direkte mot den som filmer. Hverken mer eller mindre. Det er enkelt å skille en rakett fra ett fly på ett enkelt punkt:
Ett fly flyr i ca. 900km/t, og fordi motorene spyr ut varm luft i en kald atmosfære dannes det kondens(les damp) bak motorene. Det er det du ser på bildet og videoen. En rakett må oppnå minst 25000km/t for å komme i bane, og det du ser bak en rakett er ikke kondens, det er røyk. Røyken er mye tettere enn kondensen, og ikke like påvirket av vind. På videoen og bildene kan en klart se at stripen er dratt utover, selv om "raketten" ennå er inne i atmosfæren, ettersom vi kan se den bevege seg. Da måtte de ha sendt opp den raketten i minst kuling vindstyrke for å få den effekten. Ingen ville sendt opp en rakett til flere millioner dollar i dårlig vær. Det er enkel matematikk. Så om det er en rakett på videoen er det den tregeste raketten i verdenshistorien. La meg minne om av romfergen bruker bare ca. 8,5 minutter fra bakken og opp til en høyde av godt over 100km. Andre, mindre raketter bruker bare 6,5 minutter ettersom de ikke trenger ta hensyn til G-kreftene ettersom det ikke er mennesker innvolvert. Det går med andre ord mye raskere enn objektet på filmen. Raketter går heller ikke rett opp, de går i en bue slik at de til slutt nesten er vannrette, ettersom hastigheten bortover er like viktig som høyden den oppnår. Det lyset en kan se på videoen er nok bare sola som skinner i flyskroget, ikke noen rakettmotor. Dette forklarer at ingen piloter så noe uvanlig, for fra deres synsvinkel var det ikke noe spesiellt. Ei heller ble "raketten" fanget opp på noen radar. Og ingen må tro at USA ikke har radarovervåkning mot raketter som kan true landet.

Her er noen bilder, slik at du selv kan bedømme. Klikk på bildene for større utgaver.

Nærbilde av fly i stor høyde

Bilde av hva vind gjør med røyk etter romfergen etter oppskytning. Romfergen sees til venstre der den er på vei ut i verdensrommet.
Delta rakett noen sekunder ett liftoff. Se hvor høyt den er kommet på bare ca. 10-15 sekunder
Kondensstriper fra tre fly som passerte etter hverandre.

3 kommentarer:

  1. Fantastisk bra sak.
    Som du helt riktig skriver, verden vil bedras!
    Det er jo helt klart forskjell på dette
    Det er godt med noen som kan avsløre de som prøver å lure oss som ikke er så inne i dette!
    Fortsett sånn, og du kan komme langt med denne bloggen din!
    Du må få markedsført den bedre!!

    SvarSlett
  2. Takk for den hyggelige kommentaren. Det er bare å reklamere så mye du klarer ;)

    SvarSlett
  3. Jøss, jeg hadde rett:
    http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10018866

    SvarSlett