30.10.2010

Discovery mot sin siste reise

Discovery klar for oppdrag
Oppskytningen av romfergen Discovery er som de fleste sikkert vet utsatt med minst 24 timer, og er planlagt Tirsdag 2. November klokken 22:40 (norsk tid)
Discovery var den tredje av de operative romfergene som ble bygget. Den tok sin første tur til verdensrommet 30. August 1984, da den utførte oppdrag 41-G. Oppdraget var å bringe tre kommunikasjons-satellitter opp i bane. Discovery står nå ovenfor sin 39. flyving, og har mange berømte flyvinger bak seg. Det var nemlig Discovery som stod for å bringe romfergene tilbake til verdensrommet både etter Challenger, og Columbia ulykkene. Discovery har i tillegg satt ut Hubble teleskopet, Ulysses romfartøyet og vært en uvurderlig del av byggingen av ISS- Den Internasjonale Romstasjonen.
Dette blir nok den tredje siste oppskytningen av romfergen i historien. Per dags dato er det offisielt kun planlagt en oppskytning til med Endeavour i Februar 2011, men det er bevilget penger til en siste oppskytning som mest sannsynlig vil finne sted i Juni samme år. Det blir da Atlantis som får æren av å avslutte det hele.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar